لرستان؛

آغاز فاز سوم عملیات مرمت پل کاکا رضا لرستان

مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گفت: فاز سوم عملیات مرمت پل تاریخی کاکارضا (شهرستان الشتر) ازسازه های دوره ساسانی که بر مسیر راه شاهی و قدیمی شمال به جنوب واقع شده آغاز گردیده است .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ سلیمانی افزود: پل تاریخی کاکا رضا به شماره 3845 در فهرست اثار ملی به ثبت رسیده است.

اسدی معاون میراث فرهنگی استان افزود : فاز سوم اقدامات مرمتی پل کاکا رضا شامل جمع آوری سنگ های موجود در ضلع جنوبی جان پناه ، آواربرداری ، تهیه و پرداخت و تیشه ای نمودن سنگ های مفقود شده جان پناه ، پی بندی و نصب سنگ های جان پناه می باشد.

پل تاریخی کاکارضا در میان آثار تاریخی شهرستان سلسله، پل تاریخی کاکارضا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار می‌باشد چرا که قدمت آن به دوره ساسانیان برمی‌گردد و ارتباط مردمان دو سوی رودخانه کاکارضا را فراهم می‌کرده است.

این پل منحصربفرد در دوران طراوت خود، از ابهت و زیبایی برخوردار بوده و به علت قرار گرفتن بر روی رودخانه کاکارضا که در آن سالیان هدایت کننده حجم بالایی از آب‌های سرازیر شده از کوه‌های اطراف با جوشش و خروش حیرت‌انگیزی بوده، از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

گرچه امروزه آب این رودخانه بسیار کمتر از گذشته‌هاست اما همین حجم آب، متأسفانه در سال‌های گذشته جا برخی از مسافران یا بازدیدکنندگان را به علت عدم رعایت نکات و مسائل ایمنی گرفته است.

ارتفاع پل کاکارضا بیش از 30متر و ساخته شده از سنگ‌های تراش‌خورده و ساروج است. وجه تسمیه «کاکارضا» به پل قرار گرفته بر روی رودخانه مذکور را به فردی به نام «کاک‌رضا» نسبت می‌دهند.

قدمت تاریخی پل کاکارضا

باستان‌شناسان با توجه به شکل ظاهری پل و نیز نقش‌های حک شده بر روی پل و اطراف آن، ساخت پل را به دوران پهلوی اول و به معماری با نام «یوسف فشنگ‌چی» نسبت داده‌اند. یکی دیگر از دلایل اهمیت این پل این بوده که در دوران ساخت و بهره‌برداری از آن، راهی به سوی شهر الشتر که در 45کیلومتری خرم‌آباد قرار دارد را فراهم می‌نموده گرچه هم‌اکنون فقط به‌عنوان راه ارتباطی چند روستای اطراف خود است اما مسافران و گردشگران برای بازدید از این منطقه و اثر تاریخی، به کاکارضا سفر می‌کنند.

پل کاکارضا با 4دهنه در اندازه‌های متفاوتی ساخته شده و طاق‌هایی رومی شکل دارد. معماری منحصربفرد پل حکایت از آن دارد که برای بقای طولانی آن، طرحی دقیق و علمی بکار برده شده است. پایه‌های پل کاکارضا بر سنگ و در جهت مخالف جریان رودخانه ساخته شده که دارای سه موج‌شکن به شکل مثلث می‌باشد که ضخامت برخی از آنها به شش متر هم می‌رسد. طول این پل، 130 متر، عرض آن 6متر و عرض دهانه‌های 12گانه آن نیز بین 5 تا 7متر متغیر است.

پل تاریخی کاکارضا در سال 1380 به عنوان یکی از آثار ملی کشور در شهرستان سلسله ثبت شده است.

انتهای پیام/م

برچسب ها: آغاز ، فازسوم ، عملیات ، مرمت ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار