آشنايي با کارت گرافيک رايانه؛

چگونه يک کارت گرافيک مناسب انتخاب کنيم؟

آيا مي دانيد كه به چه نوع كارت گرافيكي براي رايانه خود نياز داريد؟ اينجا مي توانيد راهنماي خوبي در اين زمينه بخوانيد.

به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ در اين گزارش مي‌خواهيم با شما عزيزان درباره يکي ديگر از قطعات سخت‌افزاري رايانه که بايد درباره آن اطلاعات مختصري داشته باشيد، صحبت کنيم. کارت گرافيک از جمله قطعاتي است که به طور معمول سه گروه طيفي را در ميان کاربران ايجاد مي‌کند. گروه اول کاربراني هستند که به هيچ عنوان نيازي به انجام کارهاي گرافيکي سنگين ندارند و به همين دليل برايشان اهميت چنداني ندارد که اين قطعه سخت‌افزاري داراي چه مشخصاتي باشد. معمولا در اين حالت به کاربران پيشنهاد مي‌شود از مادربوردهايي که داراي کارت گرافيک Onboard هستند، استفاده کنند تا در هزينه نيز صرفه‌جويي کرده باشند.



گروه دوم کاربراني هستند که کارت گرافيک برايشان بي اهميت نيست اما نوع کاربري آن‌ها به گونه‌اي است که مي‌توان با نصب کارت‌ گرافيک معمولي نيازشان را برطرف کرد اما گروه سوم کاربراني هستند که بالا بودن ظرفيت گرافيکي بيش از اندازه برايشان اهميت دارد. معمولا اين کاربران در گروه علاقه‌مندان بازي قرار مي‌گيرند که براي داشتن توان حداکثري سيستم در اجراي بازي‌هاي رايانه‌اي جديد، نيازمند استفاده از با کيفيت‌ترين کارت‌هاي گرافيکي هستند.

نکات قابل توجه در خريد:

با توجه به مطالبي که در ابتداي مطلب عنوان شد، اولين نکته‌اي که بايد براي خريد يک کارت گرافيک مورد توجه قرار بگيرد اين است که بدانيد نوع کاربري سيستم شما چيست. از جمله نکات ديگري که در خريد يک کارت گرافيک مورد بررسي قرار مي‌گيرد سرعت پردازش آن است. در کارت‌هاي گرافيکي بخشي با نام GPU (Graphic Process Unit) وجود دارد که واحد پردازنده گرافيکي ناميده مي‌شود. در واقع GPU قطعه‌اي مشابه CPU است با اين تفاوت که وظيفه پردازش سريع تصاوير و گرافيک در رايانه را بر عهده دارد. بدون ترديد بالاتر بودن سرعت پردازش در اين قطعه، راندمان کارت گرافيکي شما را نيز افزايش مي‌دهد. يکي ديگر از نکات مهم در خريد کارت گرافيک حافظه داخلي آن است. به عنوان مثال کارت‌هاي گرافيکي با عباراتي مانند 512 مگابايت يا يک گيگابايت معرفي مي‌شود که در اين زمينه نيز بالاتر بودن ميزان حافظه داخلي راندمان گرافيکي سيستم را بالاتر مي‌برد اما بايد به اين نکته توجه داشت که اين حافظه در صورتي کارآمدي خود را دارد که سرعت پردازش در واحد پردازش گرافيکي (GPU) کافي باشد. نکته قابل توجه ديگر درباره کارت گرافيک، سيستم خنک‌کننده آن است. معمولا يکي از مشکلاتي که در استفاده از کارت‌هاي گرافيکي به وجود مي‌آيد و به هنگ کردن سيستم منجر مي‌شود، داغ شدن بيش از اندازه کارت گرافيکي است. اين موضوع به ويژه در انجام بازي‌هاي رايانه‌اي که ميزان پردازش در اين قطعه سخت‌افزاري بالاتر مي‌رود از اهميت بيشتري برخوردار است. بنابراين کارت‌هاي گرافيکي که داراي سيستم خنک‌کننده قوي‌تري هستند براي کاربراني که قصد دارند بيشترين توان کارت گرافيک را به کار بگيرند قابل اهميت است.



اگر بخواهيم از معتبرترين شرکت‌هاي توليدکننده کارت گرافيک نيز نام ببريم بدون شک نام دو شرکت NVidia و AMD به زبان خواهد آمد. سال‌هاست که اين دو شرکت سيطره توليد کارت‌هاي گرافيکي را در دست گرفته‌اند و در رقابتي سرسختانه با يکديگر تلاش کرده‌اند سهم خود را از اين بازار افزايش دهند.



مشاهده مشخصات کارت گرافيک:

نکته ديگري که در اين مطلب به آن اشاره مي‌کنيم نحوه مشاهده اطلاعات کارت گرافيک رايانه است. اگر هم‌‌اکنون مقابل رايانه خود نشسته‌ايد مي‌‌توانيد به سادگي و با مراجعه به بخش Device Manager مشخصات کارت گرافيک رايانه خود را مشاهده کنيد. براي انجام اين کار بايد روي My Computer راست کليک کرده و در منوي باز شده، گزينه Properties را انتخاب کنيد. حال با انتخاب گزينـه Device Manager پنجره‌اي که حاوي اطلاعات سخت‌افزاري سيستـم است، نمايش داده مي‌شود. در اين قسمت بخشي که مربوط به مشخصات کارت گرافيک رايانه شماست با نام Display Adaptors قابل مشاهده است. کليک روي آن اطلاعات مربوط به کارت گرافيک را به شما نمايش خواهد داد.



اما راه ديگري نيز وجود دارد که به شما امکان مي‌‌دهد اطلاعات بيشتري را درباره کارت گرافيکي رايانه خود کسب کنيد. براي انجام اين کار ابتدا بايد پنجره Run ويندوز را باز کنيد که اين کار علاوه بر مراجعه به منوي Start با فشردن هم‌زمان کليدهاي ويندوز و R نيز امکان‌پذير است. حال بايد عبارت dxdiag را در اين پنجره تايپ کنيد. با تاييد کردن اطلاعات ورودي در آن، پنجره‌اي باز خواهد شد که مشخصات سيستم شما را به نمايش مي‌گذارد. اين پنجره DirectX Diagnostic Tool نام دارد. بخش مورد نظر ما در اين ابزار قسمتي که با نام Display مشخص شده و اطلاعات مربوط به کارت گرافيکي شما را نمايش مي‌دهد. در اين قسمت مي‌توانيد اطلاعات کامل کارت گرافيک رايانه خود را مشاهده کنيد.

منبع: بايت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار