پاس‌کاری کارگران بین شهرداری و پیمانکار/کارگران فضای سبز خرم‌آباد ۱۰ ماه حقوق نگرفتند

عدم نظارت شهرداری و شورای شهر بر عملکرد پیمانکاران سبب شده تا حقوق ۶ تا ۱۰ ماه از کارگران فضای سبز خرم‌آباد معوق بماند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، شاید درک این مسأله چندان دشوار نباشد که هشت ماه بدون حقوق و دستمزد سر کردن، آدم را به چه حال و روزی می‌اندازد؛ در این شرایط نابسامان اقتصادی تصور کنید افرادی با میانگین حقوق یک میلیون تومان که به مدت هشت ماه که آن هم از آن‌ها دریغ شده چگونه روزگار را می‌گذرانند.

متأسفانه اکثر این افراد با مبلغ ناچیز یارانه زندگی بخور و نمیری را سپری می‌کنند و به عبارتی زیر خط فقر قرار دارند. پیامبر اکرم (ص) بر دستان پینه بسته کارگر بوسه می‌زد، ولی ما با این قشر زحمتکش چگونه رفتار می‌کنیم، واقعیت این است که امروز نه تنها حرمت کارگر حفظ نمی‌شود بلکه از ابتدایی‌ترین حقوق خود نیز محروم‌اند و در بدترین شرایط ممکن نیز قرار دارند.

پاس‌کاری کارگران بین شهرداری و پیمانکار؛ کارگران فضای سبز خرم‌آباد ۱۰ ماه حقوق نگرفتند

کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد، از جمله کارگران مظلوم استان هستند که هشت ماه حقوق معوقه دارند و مسئله تأسف‌برانگیز این است که بحث دیرکرد در پرداخت حقوق کارگران شهرداری به یک امر عادی و تکراری تبدیل شده کمااینکه بار‌ها در قالب گزارش‌های مختلف از جمله «وعده‌های بی عمل/ کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد ۹ ماه در انتظار دریافت حقوق»، «انتظار چند ماهه کارگران شهرداری خرم‌آباد برای دریافت حقوق/ وقتی وعده‌ها تمدید می‌شود»، «کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد ۷ ماه حقوق معوقه دارند» و «کارگران شهرداری خرم‌آباد ۵ ماه حقوق نگرفتند؛ وعده‌هایی که هر ماه تمدید می‌شود» به این مسأله پرداخته است، اما انگار این غصه پرغصه تمامی ندارد.

پای درد و دل کارگران

یکی از کارگران فضای سبز شهرداری در این رابطه گفت: من در نوجوانی پدر خود را از دست دادم و مجبور شدم ترک تحصیل کنم تا با کار کردن، خرج مادر و سه خواهر خود را دربیاورم بنابراین از همان موقع تا الان به کارگری در جا‌های مختلف مشغولم.

وی افزود:چون تحصیلات و سرمایه‌ای برای ورود به مشاغل دیگر ندارم مجبورم از این راه درآمد کسب کنم، مدتی بود که میخو استم برای کارگری به استان یزد بروم، ولی نمی‌توانستم خانواده‌ام را رها کنم بنابراین از سال ۹۶ در شهرداری خرم‌آباد مشغول شدم که متأسفانه همواره شاهد تأخیر در پرداخت حق و حقوق خود هستیم.

این کارگر جوان عنوان کرد: من سه خواهر مجرد دارم که نیاز به جهیزیه دارند، از طرفی خودم اکنون در سن ۳۰ سالگی قرار دارم، ولی با این شرایط اقتصادی توان تشکیل خانواده را ندارم، اکنون ما به وضعی دچار شده‌ایم که ازدواج برای ما به یک رویا تبدیل شده، چون در سیر کردن شکم خودمان هم مانده‌ایم.

یکی دیگر از کارگر ان شهرداری که یک مرد میانسال است  بیان کرد: به خدا ما هم انسانیم و برای گذران زندگی خود به درآمد احتیاج داریم، ما دیگر تحمل این وضع را نداریم و از این شرایط خسته شدیم، تا کی سکوت کنیم و شرمنده خانواده خود باشیم؛ آیا مسئولان درک می‌کنند که زندگی کردن با فقر و نداری چقدر تلخ و دردناک است.

پاس‌کاری کارگران بین شهرداری و پیمانکار؛ کارگران فضای سبز خرم‌آباد ۱۰ ماه حقوق نگرفتند

وی تصریح کرد: یک دختر دانشجو، یک کودک خردسال و یک فرزند پسر دارم که اکنون در حال خدمت سربازی است، در حال حاضر مستأجر هستم و به خاطر دیسک کمر و ارتروز گردن، به طور دائم هنگام کار کردن درد دارم.

حقوق معوقه کارگران از ۶ تا ۱۰ ماه

این کارگر شهرداری تصریح کرد: با این وضعیت پرداخت حقوق‌ها، در هزینه‌های زندگی خود مانده‌ام، شما را به خدا صدای ما را به گوش مسئولان برسانید.

وی بیان کرد: شب یلدا را بدون هیچ گونه آجیل و شیرینی و با سفره خالی سپری کردیم و مجبور شدیم تلویزیون را خاموش کنیم و زودتر بخوابیم تا بچه‌ها با نگاه کردن به سفره‌های رنگین صدا و سیما حسرت نخورند و فراموش کنند که شب یلدا فرا رسیده است.

این کارگر با بغض گفت: چند ماه است که خانوده‌ام گوشت نخورده‌اند و حسرت خیلی چیز‌های دیگر هم بر دل فرزاندانم مانده که با حقوق کارگری نمی‌توانم آرزوهایشان را برآورده کنم و من هر لحظه با فکر کردن به این مسائل از زندگی کردن بیزار می‌شوم.

علی محمد صالحی عضو شورای شهر خرم‌آباد اظهار داشت: کارگران شهرداری بین ۶ تا ۱۰ ماه حقوق معوقه دارند؛ علاوه بر این کارگران زیادی نیز وجود دارند که از پیمانکاران سابق شهرداری طلبکارند و با وجود اینکه قرارداد آن پیمانکاران با شهرداری به اتمام رسیده، ولی هنوز حق‌الزحمه کارگران پرداخت نشده است.

عدم نظارت شهرداری بر عملکرد پیمانکاران؛ زوایای پنهان پیمانکاران

وی افزود: متأسفانه شهرداری خرم‌آباد نظارت درستی بر عملکرد پیمانکاران ندارد و تنها کسانی که در این میان ضرر می‌کنند و زیر دست و پا له می‌شوند کارگران هستند و رسالت خبرنگاران این است که زوایای پنهان این پیمانکاران را نشان دهند.

عضو شورای شهر خرم‌آباد عنوان کرد: معمولاً در خرم‌آباد به این شکل است که یک پیمانکار با سرمایه اندکی یک پروژه فضای سبز را به صورت حجمی تحویل می‌گیرد و قرار می‌شود که مثلاً برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی کند.

پاس‌کاری کارگران بین شهرداری و پیمانکار؛ کارگران فضای سبز خرم‌آباد ۱۰ ماه حقوق نگرفتند

وی بیان کرد:، اما در عمل می‌بینیم که ۱۰۰ نفر نیرو می‌گیرد و ۲ برابر از آن‌ها کار می‌کشد و البته حقوق آن‌ها را هم تمام و کمال پرداخت نمی‌کند و به برخی از کارگران به بهانه پیر و ضعیف بودن، فقط نصف حقوق را پرداخت می‌کنند و به این ترتیب یک پیمانکار در طول سال، سه میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند که البته نباید فراموش کرد که این افراد در پشت صحنه حامی‌هایی دارند.

صالحی با بیان اینکه متأسفانه پیمانکاران وظیفه خود را به طور کامل انجام نمی‌دهند و همواره طلبکار هم هستند، تصریح کرد: مگر کارگران شهرداری چقدر حقوق می‌گیرند که این حقوق اندک را هم باید هر شش ماه یکبار دریافت کنند، به طور یقین همه این افراد زیر خط فقر قرار دارند و در شرایط سختی به سر می‌برند و باید بدانیم که هر گونه کوتاهی در حق آن‌ها غضب الهی را به دنبال دارد.

شورای شهر ناکارآمد

وی با بیان اینکه شورای شهر وظیفه دارد بر عملکرد شهردار و پیمانکاران نظارت داشته باشد، افزود: اگر بین اعضای شورای شهر اتحاد و یکدلی وجود داشته باشد، می‌توانند شهردار را مؤاخذه و وادار به پاسخگویی و اصلاح رویه کنند، اما مسأله این است که نه تنها همدلی وجود ندارد، بلکه اعضای شورا در مقابل یکدیگر نیز قرار دارند و این سبب می‌شود که کارایی لازم را نداشته باشیم.

این عضو شورای شهر گفت: وقتی که ما در شورای شهر درگیر حاشیه هستیم و وظیفه خود را در زمینه نظارت به درستی انجام نمی‌دهیم، طبیعی است که سایر نهاد‌های نظارتی مثل قوه قضائیه و سازمان‌های نظارتی نیز بیخیال شوند، وقتی ما در خط مقدم اقدامی نمی‌کنیم چه انتظاری از بقیه می‌رود.

وی اظهار داشت: من هر بار که خواستم در مورد شورا حرفی بزنم می‌گویند شورا را تخریب کرد، ولی باید واقعیت‌ها را بیان کرد، چون ما روز قیامت در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم.

واریز ۴۷۰ میلیون تومان به حساب شهرداری منطقه ۲

صالحی گفت: البته اعضای شورای شهر این دوره، شاید پاکدست‌ترین افراد در بین شورا‌های گذشته باشند، اما صرفاً پاکدستی کافی نیست و باید کارایی هم وجود داشته باشد، چون الزاماً یک آ. دم خوب نمی‌تواند یک مدیر موفق هم باشد.

پاس‌کاری کارگران بین شهرداری و پیمانکار؛ کارگران فضای سبز خرم‌آباد ۱۰ ماه حقوق نگرفتند

وی با بیان اینکه ۴۷۰ میلیون تومان به حساب شهرداری منطقه ۲ واریز شده است، افزود: با توجه به تماس‌های تلفنی کارگران فضای سبز با شورای شهر، ما خواستار پرداخت هر چه سریعتر حقوق معوقه کارگران منطقه ۲ شدیم که در پاسخ گفتند: «شماره حساب همه کارگران را نداریم» بنابراین تأکید کردیم که نهایتاً ظرف مدت یک هفته شماره حساب‌ها را دریافت و حقوقشان را پرداخت کنند.

این عضو شورای شهر خرم‌آباد با بیان اینکه شهرداری مناطق، عدالت را در پرداخت‌ها رعایت نمی‌کند، عنوان کرد: نه تنها کارگران شهرداری منطقه ۳ بلکه کارگران نواحی یک و ۲ هم طلبکارند و چندین ماه حقوق معوقه دارند.

طلب کارگران از پیمانکاران سابق

وی تصریح کرد: بخشی از بدهی‌ها مربوط به سال ۹۵ و ۹۶ است، کمااینکه افرادی هم که در سال ۹۷ مشغول به کارند، طلبکار هستند، بنابراین حقوق معوقه کارگران به ۲ سال هم می‌رسد.

صالحی با اشاره به تجمع کارگران فضای سبز در اعتراض به چندین ماه حقوق معوقه، خاطرنشان کرد: پیمانکاران پرداخت حقوق کارگران را منوط به پرداختی‌های شهرداری می‌کنند و با این کار، کارگران را به تجمع در محل شهرداری ترغیب می‌کنند درحالیکه این کار اشتباه است و پیمانکار باید از مسیر اقدام کند و شکایت خود را به مراجع قضایی ببرد.

متاسفانه علی‌رغم تماس‌های مکرری که با شهردار خرم‌آباد گرفته شد، وی تمایلی به پاسخگویی نداشت، ولی ما همچنان منتظریم تا شهردار اعلام پاسخ دهد که دلیل تاخیر‌های همیشگی و طولانی در پرداخت حقوق کارگران چیست؟ و چرا بر عملکرد پیمانکاران نظارتی نمی‌شود تا به حقوق کارگران پشت پا زده نشود.

منبع نسیم 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.