آموزش آشپزی؛ از سماق پلو و آرانچینی تا دوقوس و پیتزای شکلاتی + تصاویر

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.

طرز تهیه کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ

دونر کباب نام دیگر کباب ترکی است. دونر به معنای چرخان یا چرخنده است و، چون کباب ترکی به این صورت درست می‌شود به آن دونر کباب هم می‌گویند.

کباب ترکی یا دونر کباب یکی از غذا‌های معروف ترکیه است. مدتی است که این غذا محبوبیت زیادی در کشورمان پیدا کرده است و طرفداران بسیاری دارد. این غذا در فست فودی‌ها به فروش می‌رسند. کباب ترکی با گوشت مرغ یا گوشت گوساله و یا ترکیبی از هر دو پخته می‌شود.


بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از بیسکوئیت مخملی و ژله سبزه عید تا یخمه و متبل بادمجان + تصاویر


کباب ترکی به این صورت پخته می‌شود که فیله‌های گوشت یا مرغ را به صورت ورقه ورقه روی هم روی یک سیخ گذاشته و سپس سیخ را به صورت عمودی (گاهی هم افقی) در مجاورت آتش قرار می‌دهند تا با حرارت حاصل از شعله آتش پخته شود.

آموزش آشپزی؛ از کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ تا سماق پلو با گوشت قلقلی + تصاویر

لایه‌های بیرونی که در نزدیک‌ترین فاصله با آتش قرار دارند به صورت کامل پخته شده و سپس با استفاده از ابزار مخصوص که معمولاً چاقوی مخصوص برش کباب ترکی است، بریده می‌شوند. لایه‌های کمتر پخته شده زیرین در مجاورت آتش قرار گرفته و به صورت قبلی برش می‌خورد. بخشی از خوشمزگی کباب ترکی به خاطر همین روش پخت لایه لایه‌ای آن است که در این روش، چون گوشت در حجم و ابعاد کوچکی برش می‌خورد تمامی قسمت‌های آن به خوبی پخته می‌شوند.

کباب ترکی ترکیبی:

مواد لازم برای کباب ترکی ترکیبی:
گوشت فیله گوساله ۲ تکه
گوشت فیله مرغ ۴ تا ۵ تکه
قارچ ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
سیر ۲ تا ۳ حبه
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
روغن به میزان لازم

آموزش آشپزی؛ از کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ تا سماق پلو با گوشت قلقلی + تصاویر

طرز تهیه کباب ترکی گوشت گوساله و مرغ:

برای پخت کباب ترکی ابتدا در یک ماهیتابه گود، مقداری روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید، سیر را هم خرد کرده و اضافه کنید.

گوشت گوساله و مرغ را به ورقه‌های نازک برش بزنید و با حرارت زیاد، ابتدا گوشت قرمز و بعد گوشت مرغ را سرخ کرده و سپس قارچ و فلفل دلمه‌ای را هم خرد کنید و به گوشت‌های ورقه‌ای و سرخ شده را اضافه کنید.

قبل از سرخ کردن قارچ، یک قاشق آب لیمو به آن اضافه کنید تا رنگ آن تیره نشود، در این مرحله همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل بزنید.

در ظرف را ببندید و از روی حرارت بردارید تا مواد نرم شده و طعم دار شوند.

سیب زمینی را خلال و کمی آب پز کنید، دقت کنید نیمه پز شده باشد، سپس آن‌ها را صاف و خشک کرده، نمک بپاشید و سرخ کنید.

غذا را در یک ظرف مناسب کشیده و سیب زمینی را کنار دیس بریزید و با سبزیجات تازه و زیتون تزئین کنید.

کباب ترکی با گوشت گوساله یا مرغ:

مواد لازم برای تهیه کباب ترکی با گوشت گوساله یا مرغ:
گوشت قرمز یا گوشت مرغ (فیله مرغ) ۲۵۰ – ۳۵۰ گرم
فلفل دلمه‌ای متوسط ۱ عدد یا نصف
روغن به میزان لازم (حدود ۴-۶ قاشق غذاخوری)
پیاز متوسط ۱ عدد
گوجه ۱ عدد
قارچ ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
پودر آویشن به میزان لازم
پودر سیر به میزان لازم
جعفری خرد شده به میزان لازم
خیارشور و سس مایونز در صورت تمایل به مقدار لازم

دستورالعمل طبخ کباب ترکی در خانه:

ابتدا گوشت یا مرغ را در ضخامت‌های کم (حدوداً نیم سانتیمتر یا حتی کمتر) به اندازه تقریبی کف دست یا کوچکتر برش دهید. دقت کنید اگر از گوشت استفاده می‌کنید باید گوشت را در جهت الیاف آن برش بزنید در غیر این صورت گوشت سفت شده و حالت مطلوب خود را از دست می‌دهد.

برای اینکه راحت‌تر برش را انجام دهید می‌توانید گوشت را ابتدا به خوبی شسته و سپس دور آن را سلفون پیچیده و آن را مدتی در یخچال فریزر قرار داده تا حالت نیمه منجمدی به خود بگیرد. سپس آن را خارج کنید و به راحتی در ضخامت‌های بسیار کوچک به صورت ورقه ورقه برش بدهید.

سپس ظرف مناسبی را انتخاب کنید و پیاز را به صورت ریز رنده کنید، سیر را له کنید و به آن اضافه کنید. فلفل و پودر آویشن را هم اضافه کنید و به همراه مقدار کمی روغن تفت بدهید. تکه‌های گوشت یا مرغ را که خرد کرده بودید را اضافه کنید.

اگر از گوشت قرمز استفاده می‌کنید باید نمک را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید، زیرا اگر از ابتدا به آن نمک بزنید گوشت حالت سفتی به خود می‌گیرد؛ اما اگر از گوشت مرغ استفاده می‌کنید در ابتدا نمک را به مخلوط بالا اضافه کنید.

درب ظرف را بگذارید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت درون یخچال قرار بدهید تا مزه دار شوند و مواد به خورد گوشت بروند. سینی فر یا تابه را چرب کنید و فیله‌های گوشت یا مرغ را روی سینی فر یا ماهیتابه قرار بدهید؛ و داخل فر با درجه حرارت بالا قرار بدهید. اگر درجه فر پایین باشد گوشت آب می‌اندازد و شکل جالبی به خود نمی‌گیرد.

پس از حدوداً ۲۰ دقیقه قارچ، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و پیاز را خلال کرده و به ظرف اضافه کنید و با درجه حرارت پایین تری به مدت ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید.

پس از پخت آن مخلوط آماده شده را که نمونه خانگی کباب ترکی است، درون نان مناسب (ترجیحا نان مدیترانه‌ای یا نان مخصوص کباب ترکی یا نان باگت) بریزید و با توجه به ذائقه تان به آن خیار شور و جعفری و سس مایونز اضافه کنید.

طرز تهیه خوراک تند لوبیا تمپه

خوراک تند لوبیا تمپه یکی از آن دسته از خوراک‌هایی است که بسیار مقوی و سالم است.

آموزش آشپزی؛ از کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ تا سماق پلو با گوشت قلقلی + تصاویر

مواد لازم برای ۴ نفر

تمپه (خرد شده) ۸ اونس
روغن کانولا ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای سبز ۱ عدد (دانه گرفته و خرد شده)
پیاز (سایز متوسط) ۱ عدد (خرد شده)
لوبیای سیاه ۱ قوطی ۱۵ اونسی (که آب آن گرفته و شسته شده باشد)
فلفل دلمه‌ای قرمز ۱ عدد (دانه گرفته و خرد شده)
فلفل سرانو ۱ عدد (دانه گرفته و خرد شده)
لوبیا چیتی ۱ قوطی ۱۵ اونسی (که آب آن گرفته و شسته شده باشد)
پودر چیلی ۱ قاشق غذاخوری
آب ۴ فنجان
نمک و فلفل (برای مزه)
زیره ۲ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
گوجه فرنگی له شده ۱ فنجان
پنیر چدار خرد شده و آووکادو خرد شده (برای سرو)

روش تهیه

روغن کانولا را گرم کرده و تمپه را در آن برای ۵ دقیقه سرخ کنید تا زمانی که شروع به قهوه‌ای شدن کند.

فلفل‌های سبز و قرمز را به آن اضافه کنید.

بر طبق ذائقه تان، نمک و فلفل بپاشید.

این مواد را برای ۷ دقیقه دیگر سرخ کنید.

حالا ادویه جات، لوبیا، گوجه فرنگی له شده و آب را به آن اضافه کنید.

به طور کامل بهم بزنید و برای ۲۵-۲۰ دقیقه آرام بجوشانید تا زمانی که طعم‌ها به خوبی با هم مخلوط شوند.

خوراک را با آووکادو و پنیر چدار تزئین کنید و به صورت گرم سرو نمایید!

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قرمز

فسنجان یکی از غذا‌های اصیل ایرانی اسـت کـه برخی آنرا ترش و برخی آنرا ملس یا شیرین می‌کنند، بنابر این بر اساس ذائقه خود می‌توانید آنرا تغییر دهید. درصورتی کـه بـه غذای شیرین علاقه دارید می‌توانید کمی شکر بـه آن اضافه کنید. برای ترش کردن آن می‌توانید کمی رب انار بـه آن اضافه کنید. در این جا می‌خواهیم نوع ملس آن رابه شـما معرفی کنیم.

آموزش آشپزی؛ از کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ تا سماق پلو با گوشت قلقلی + تصاویر

مواد لازم

 ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده

 ۱ فنجان گردوی چرخ کرده

 ۲ عدد پیاز متوسط

 ۲ عدد هویج بزرگ

 ۱ عدد بـه یا سیب، اختیاری

 ۲ قاشق غذاخوری رب انار «یا سس انار»

 ۳ قاشق غذاخوری شکر

 ۱/۴ قاشق چای خوری زعفران ساییده در ۲ قاشق غذاخوری آب جوش

 ۴ فنجان آب

 نمک برای مزه

 فلفل برای مزه

طرز تهیه

۱. گردوی چرخ شده را دریک قابلمه بزرگ ریخته و ۴ فنجان آب اضافه کنید. زمانی کـه آب جوشید دما را کاهش دهید.

۲. در همین حین هویج، یکی از پیاز‌ها و بـه یا سیب را داخل یک تابه جداگانه قرار دهید. آب را اضافه کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید. بگذارید پخته و نرم شود.

۳. پیاز، بـه «یا سیب» و هویج پخته را رنده کنید و آن رابه مخلوط گردو اضافه نمایید.

۴. سپس رب انار، شکر و نمک را اضافه نمایید و بگذارید بـه مدت ۶۰ دقیقه روی دمای کم بپزد ودر این عین آنرا هم بزنید.

۵. سپس پیاز دیگر را رنده کرده و بـه گوشت داخل کاسه اضافه کنید. نمک، فلفل و زعفران را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید.

۶. توپک‌های گوشت را آماده کرده ودر تابه نچسب قرار دهید.

۷. روغن اضافه کنید تا توپک‌های گوشت طلایی شوند.

۸. توپک‌های گوشت رابه ظرف گردو اضافه کرده و بگذارید ۶۰ دقیقه دیگر روی حرارت کم قرار بگیرد. درصورت نیاز آب اضافه کنید. اگر میخواهید فسنجانتان شیرین باشد کمی شکر اضافه کنید؛ اگر می‌خواهید ترش‌تر باشد رب انار را افزایش دهید.

۹. آن رابه صورت گرم و با برنج یا خالی سرو کنید.

طرز تهیه سماق پلو با گوشت قلقلی

«سماق پلو» از غذا‌های محلی کشور عزیزمان ایران است و به دلیل خواص بسیاری که سماق دارد، محبوب واقع شده است.

آموزش آشپزی؛ از کباب ترکی خانگی خوشمزه و لذیذ تا سماق پلو با گوشت قلقلی + تصاویر

مواد لازم برای سماق پلو

برنج: ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز رنده شده: ۱ عدد
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
سماق: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان کافی
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه سماق پلو

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس دهید.

گوشت چرخ کرده را به پیاز، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و با دست کاملا ورز دهید و به اندازه فندق شکل دهید.

بعد قلقلی‌ها را در مقداری روغن تفت دهید.

برنج را طبق معمول بپزید و آبکش کنید. بعد از اینکه آبش رفت، نصفی از برنج را جدا کنید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید.

ته قابلمه‌ای که میخواهید برنج را داخلش دم کنید، مقداری روغن بریزید و به اندازه یک کفگیر برنج سفید داخل قابلمه بریزید و یک کفگیر برنج زعفرانی روی برنج سفید بریزد. کمی سماق روی برنج میریزیم و بعد یک لایه از کوفته‌های قلقلی را، و این لایه را تا آخر ادامه میدهیم تا لایه آخری که برنج سفید باشد.

قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا به مدت نیم ساعت دم بکشند و گوشت‌ها لای برنج کاملا پخته شوند.

برنج را به روش دلخواه تزیین کنید و سرو نمایید. اگر بخواهید برنج را قرمز کنید، کمی از آن را با آب چغندر پخته مخلوط کنید. مثل برنج زعفرانی و برای تزیین استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد سماق پلو

سماق پلو جزو پلو و چلو می‌باشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت می‌باشد.
سماق پلو را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب می‌باشد.

آموزش آشپزی/ به آشپزخانه مجازی خوش آمدید

در ادامه طرز تهیه چند غذای خاص و خوشمزه دیگر را نیز مشاهده می کنید.

تزیین کالباس به شکل گل داوودی + تصاویر


راهنمای استفاده از ادویه در غذا


بهترین روش مزه دارکردن جوجه کباب


طرز تهیه نان برنجی، شیرینی خوش طعم کرمانشاهی بپزید


طرز تهیه کیک موز


طرز تهیه کیک تولد در خانه


بروسکتا، پیش غذای لذیذ ایتالیایی + دستور تهیه


طرز تهیه عدس پلوی عربی


طرز تهیه خورش مکزیکی


طرز تهیه پودر چیلی؛ چاشنی تند و پرطرفدار


پاپ کورن مرغی


آرانچینی (کوفته برنج) ایتالیایی


طرز تهیه نان ذرت خانگی گیاهی در فر و بدون فر


فلافل اسفناج با سس ماست


سوپ بادام‌زمینی با طعم آجیل


دوقوس ماهی، غذا‌ی محلی و خوشمزه بوشهری


پاستا ریحان؛ سه‌سوته آماده کنید


طرز تهیه اسکرامبل تخم مرغ در مایکروفر


پیاز برشته در ماریناد مخصوص


طرز تهیه نان قندی


سالم‌ترین روش پخت برنج


سس سیر به سبک رستورانی


آموزش تهیه لوز نارگیلی؛ این شیرینی یخچالی


انار مسما یک خورشت خوشمزه و پرطرفدار


چگونه پیتزای شکلاتی درست کنیم؟


چگونه سالاد والدورف درست کنیم؟

منابع: بیتوته، پارسی دی، پارس ناز، نمناک

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۶ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
واقعا که هم دلتون خوشه هم جیبتون پر پول خوش باشید
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۰۰:۴۹ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
خیلی گرونن ! تازه بعضی مواد هستن که ما اصلا نمیدونیم چی هستن
آخرین اخبار